Wanneer je uit gaat van een standpunt en aldus de wereld ervaart en het idee hebt dat jouw standpunt het enige, en dus het juiste is, ben je bezig het universum op jouw eigen ikje vast te pinnen, je speld het universum vast op je ego. Je zegt: alleen ik weet het en jullie…. tja dat zijn jullie en daar heb ik geen boodschap aan.

De ware wijsheid is hier geen oordeel te vellen en het gewoon zien voor wat het is. Ook dit is bewustzijn wat zichzelf de illusie geeft het enige juiste werkelijke punt te zijn in de gehele geleefde ervaring.

In de helderheid komen is uiteindelijk een kwestie van perspectief. Het is dan ook uiteindelijk de enige manier om het te ‘vinden’ want wanneer het juiste perspectief is gevonden komen ook de juiste inzichten. En wanneer de juiste inzichten zijn ingedaald in het Lichaam-Geest systeem is het hele systeem in sync met de flow van het moment. Iemand die leeft volgens de ideeën als: ik ben de persoon, ik ben een doener en ik wil, kan het beste gekarakteriseerd worden als een grote stoorzender van het hier en nu.

Wanneer de helderheid daar is zal je ontdekken dat vrijwel alles wat je ooit hebt gedacht of meende te weten een grote illusie is, in die zin dat het allemaal niet zo werd gezien als dat het werkelijk is. Wanneer de helderheid daar is, nogmaals, Is er een weten dat alle beleven nooit van uit een niet-standpunt plaats kan vinden.

Je komt dan tot het inzicht dat elke ervaring een plaatselijke ervaring is. Meestal is het plaatselijke het lichaam wat ten alle tijden bij je is om jou als referentie en als ervaring’s eenheid te dienen.

Het zoeken is feitelijk een speurtocht naar het ‘juiste’ perspectief.

Soms krijg ik het idee dat de hele wereld waarin we nu leven, een grote jacht is naar het begeerde object. Wanneer dat een maal gevonden is, is er tijdelijk een spoortje euforie en dan begint het hele verhaal weer opnieuw. De mens is gefascineerd door objecten. Dat is heel goed te zien in de financiële wereld. Het is ook heel goed te zien bij mensen die van materiële zaken houden, die jagen de hele tijd maar weer naar het begeerde meer en meer en nog eens meer. Vaak komen deze mensen er of door een ongeluk of door gewoon juiste perspectief achter dat het najagen van begeerte in de vorm van objecten of een ervaring niet datgene brengt wat je dacht dat het zou brengen.