De overgrote meerderheid van de mensheid zoekt voldoening in activiteit. De mens is vergeten dat voldoening onze werkelijke staat van Zijn als uitdrukking is want wanneer je goed observeert zal je ontdekken dat elk moment van voldoening in wezen een uitdoven van verlangen is naar dat waar je op dat moment naar toe werkte. Deze realisatie is een heel belangrijke tot zelfrealisatie want de ontdekking is dat wij als kind zijn gaan geloven dat de voldoening ligt in krijgen en activeren maar het tegendeel is werkelijk waar!

Dus als je nu telkens weer een ongekende behoefte hebt tot uitdrukken van iets in je, realiseer je dan dat er onder die behoefte een totale acceptatie ligt van alles wat is. We zien de behoefte als levensvervulling nummer 1 terwijl het leven ons al vult tot aan de rand.

Termen als zelfrealisatie, verlichting en wijsheid wijzen allemaal naar deze erkenning van de wezenlijke aard van Zijn; je hebt niets nodig want je bent het al!

Mindfullness was een term waarbij ik lange tijd het idee had dat het een manier of methode was totdat ik me realiseerde dat mindfullness precies datgene is wat de naam aangeeft: de volheid van het leven vult de geest en dit zien en accepteren zonder te interfereren is wat mindfullness als ‘doel’ heeft, leef het, beleef het en wees stil, dan komt alles naar je toe.

Namasté