een druppel in de oceaan

Spiritualiteit in een normaal jasje

Over Bas

Mijn naam is Bas Huygen, geboren in Oss, Nederland op 8 april 1968.
Ik heb vele hobby’s waaronder: Muziek maken (Basgitaar, Gitaar, Saxofoon en toetsen), Wijn, Filosofie, Spiritualiteit, Schaken (momenteel niet actief), fotografie.

In mijn zoektocht naar ‘wie ik ben’, heb ik diverse openbaringen en inzichten mogen beleven. Zo werd het me als kind al duidelijk, nadenkend over de dood als een groots zwart niets, dat het leven zichzelf altijd beleefd en daarom nooit ophoud, in feite wordt het leven telkens opnieuw beleefd of word het zichzelf gewaar in elke incarnatie in het universum. Uiteraard kon ik me als kind nog niet zo uitdrukken in de taal zoals ik die nu gebruik en om die reden werd ik thuis wel meer dan eens afgeserveerd als een dromer en weinig realistisch mens.

Tijdens mijn studie Cultuur Psychologie (te Nijmegen) ontdekte ik de colleges Filosofie waarin ik me direct stortte met enthousiasme. door de jaren heen ontdekte ik echter dat de filosofische benadering van het bestaan te eenzijdig is en daarmee vervaagde mijn belangstelling voor de pure filosofische benadering van de realiteit.

Tijdens mijn tijd dat ik een vaste relatie had (ik ben nooit getrouwd en ben destijds een geregistreerd partnerschap aangegaan met mijn ex) verdween dit onderwerp naar de achtergrond, deze periode eindigde met de kennismaking met een vriendin waarmee ik een relatie aanging. Het is ook dankzij haar dat ik de Advaita heb leren kennen en sindsdien is dit onderwerp favoriet.

Ik ben als IT professional actief in Nederland en heb twee dochters. ik ben gescheiden en leidt mijn eigen leven op mijn eigen wijze. veel plezier met mijn blogs

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: